Buurderij Sint-Niklaas, een wekelijkse boerenmarkt

U bent hier

Home > Nieuws > Buurderij Sint-Niklaas, een wekelijkse boerenmarkt

Wil je lekkere producten rechtstreeks van boeren, kwekers en ambachtslieden kopen? Sluit je dan aan bij de Buurderij Sint-Niklaas. Doe je boodschappen online en kom ze één keer per week ophalen bij de producenten tijdens een wekelijkse boerenmarkt in het gebouw van Vormingplus Waas-en-Dender.

Welkom op de Buurderij Sint-Niklaas

Hoe word je lid? Simpel. Je meldt je aan op www.boerenenburen.be en zoekt de Buurderij Sint-Niklaas. Dan krijg je een overzicht van de verschillende lokale producenten. Groenten, fruit, zuivel, brood, honing, vlees, ... er is voor ieder wat wils. Je kiest zelf wat en wanneer je bestelt. Zonder verplichtingen, een minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement. En, dat vanuit je luie zetel. Je inschrijving is gratis, dus je kan het systeem eenvoudig uittesten (of zelfs afhaken als deze manier van boodschappen niet jouw ding blijkt te zijn). Je hoeft trouwens geen informaticus te zijn om te kunnen deelnemen, de website werkt heel eenvoudig. 

Je moet je bestelling uiterlijk tegen dinsdag middernacht plaatsen. Op donderdagnamiddag, tussen 17u30 en 18u30, staan je aankopen klaar in de lokalen van Vormingplus Waas-en-Dender, Rode Kruisstraat 23 in Sint-Niklaas. Je krijgt je producten rechtstreeks van de boeren en leert hen op die manier ook kennen.   

Voordelen voor Buren en Boeren

Een Buurderij biedt heel wat voordelen.  

  • Je kan rekenen op verse producten. 
  • Je eet lokale producten: de gemiddelde afstand die de aanbieders afleggen tot de Buurderij Sint-Niklaas bedraagt 18 kilometer.
  • Het assortiment is uitgebreid: Hamme's Hoevevlees, De Petrushoeve (zuivel), 't Groenselof, Puur Natuur Melsele, Zoetgoud (honing), Marc Geerts (fruit) ...
  • Je ontmoet de Boeren waardoor je weet waar je voeding vandaan komt en wie het geproduceerd heeft.
  • Je betaalt een eerlijke prijs voor je voeding (zo’n 80 procent van de prijs die je betaalt is effectief voor de producent).
  • Je kan op voorhand en in alle rust online bestellen, en dat zonder vast te zitten aan een abonnement of verplichte minimumafname.
  • Tijdens de wekelijkse boerenmarkt kan je een babbeltje doen met de boeren en de andere buren.
  • Je zorgt mee voor een duurzaam inkomen van de productenten.

Dus, twijfel niet en sluit je nu aan op www.boerenenburen.be. Tot op de Buurderij Sint-Niklaas! 

Vormingplus Waas-en-Dender steunt de Buurderij 

Vorminplus Waas-en-Dender ondersteunt dit initiatief bewust door infrastructuur en communicatiekanalen ter beschikking te stellen. Mede dankzij die ondersteuning kende het project - waarin rechtstreeks contact tussen producenten en consumenten, lokale producten en een sterk, lokaal verankerd en duurzaam economisch model centraal staan - een goede start. Daarmee realiseren we naast onze educatieve opdracht ook onze maatschappelijke en gemeenschapsvormende opdracht.

Meer info

Contacteer Bart Callaert, Buurderij-verantwoordelijke Sint-Niklaas

Bart.callaert@icloud.com of 0498 75 15 74

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.