De Leesdijk

U bent hier

Home > Projecten > De Leesdijk
De Leesdijk

Vormingplus Waas-en-Dender werkt samen met De Leesdijk; een samenwerkingsverband van 9 bibliotheken uit het arrondissement Dendermonde (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele). We organiseren gratis cursussen voor 50-plussers die nog niet met de computer kunnen werken.

Daarvoor stelde De Leesdijk, met subsidies van de federale overheid, een mobiele computerklas samen: 11 laptops met Windows 10 en een draadloze internetverbinding, en een beamer met groot scherm. Freelance medewerkers van Vormingplus Waas-en-Dender geven de lessen. Het provinciebestuur kwam met een projectsubsidie tussen in de kosten.

De mobiele computerklas verhuist elke maand naar een andere bibliotheek van het samenwerkingsverband. De cursus bestaat uit 5 lessen, telkens in de voormiddag van 09u00 tot 11u45, waarin de deelnemers een basiskennis over de computer opdoen. Ze leren veilig opstarten en afsluiten, met de computermuis en het toetsenbord werken, tekstjes schrijven, bestanden bewaren en de memorystick gebruiken. Tijdens de laatste les zetten ze hun eerste stappen op het wereldwijde web en leren ze surfen op het internet.

Klik hier voor meer informatie

Subtitel: 
50-plussers maken kennis met de computer
Periode: 
september, 2016 tot januari, 2017

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het najaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.