Hoe kunnen we omgaan met de huidige realiteit?

U bent hier

Home > Nieuws > Hoe kunnen we omgaan met de huidige realiteit?

Het coronavirus is een venijnig beestje, het legde in een mum van tijd onze samenleving lam. Met vergaande economische en maatschappelijke gevolgen. Wie gaat straks de kosten van deze crisis betalen? Wat met leerlingen (en hun ouders?) die niet meekunnen met de overstap naar online les volgen? Hoe gaan we geleidelijk aan en veilig terug uit de lockdown? Het zijn maar enkele van de vele vragen die ons allemaal bezighouden. Vragen waar we nu nog geen antwoord op hebben. Vragen die geduld vragen. Vragen die veel van ons vragen. Soms te veel. Collega Sofie ging deze week in gesprek met twee straffe madammen die elk op hun manier getuigen over hoe zij omgaan met de huidige vragen. Lynn Formesyn (averechtse schrijfster, moeder, chronisch zieke dertiger) en Tania Verhulst (psychotherapeut, mindfulsnestrainer, yogadocent).  

Interview met schrijfster Lynn Formesyn. 

De grijze zone, dat is waar schrijfster Lynn Formesyn mee bezig is. Het speelveld tussen zwart, zielig ziek in een hoekje en wit, zogezegd ongelooflijk zinvol tegen 200 per uur meehollen in de ratrace. Een ratrace waar we nu collectief zijn uitgevallen. Lynn gaat op zoek naar manieren om zinvol ziek te zijn, en durft de vraag te stellen of wat we nu als zinvol beschouwen, misschien niet ziek is. Over levend verlies, over aanvaarden dat je het nooit zal aanvaarden, over boos mogen zijn en over mensen terug op de kaart zetten. Het was nooit eerder zo relevant als vandaag. 

Wil je meer weten over zinvol ziek zijn, over Lynn, over haar podcasts? Bekijk dan hier de website voor meer info. 

Interview met psychotherapeut Tania Verhulst

Een psychotherapeute uit onze regio schakelde vanaf 13 maart over op online-therapie. Wij vanuit Vormingplus hielden de vinger aan haar pols: hoe gaat dat in zijn werk? Waar worstelen mensen het meest mee (en hoe komt dat)? En misschien nog het belangrijkste van allemaal: hoe kunnen we zelf omgaan met de hele situatie, en wat zijn de alarmsignalen om toch even de stap te zetten naar (online) ondersteuning?

Wil je meer te weten komen over de online-therapie? Neem dan een kijkje op de website. 

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.