Huiskamergesprekken over de vluchtelingencrisis

U bent hier

Home > Nieuws > Huiskamergesprekken over de vluchtelingencrisis

Vragen over de vluchtelingencrisis? Stel je huiskamer open voor een goed gesprek.

We stellen ons heel wat vragen over de verhoogde toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten. Onze maatschappij, die steeds meer divers wordt, zorgt soms voor ongerustheid. Hoe worden migratiebewegingen veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen voor mijn buurt en onze samenleving? Wat drijft vluchtelingen om zo’n gevaarlijke reis te ondernemen en welk traject doorlopen ze wanneer ze in België aankomen? Hoe ga ik met die realiteit om? Wat kan ik als individu doen?

Mensen zijn op zoek naar zinvolle antwoorden en betekenis.

Vormingplus, Socius, ORBIT vzw en Vluchtelingenwerk Vlaanderen sloegen daarom de handen in elkaar en organiseerden een train the trainer Migranten en vluchtelingen in de superdiverse migratiesamenleving. Deze trainers komen graag naar jouw huiskamer (of het lokaal van je vereniging) om samen met jou en een groep van geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Concreet verwachten we van jou dat je een groep (een tiental personen) samenbrengt. Wij zorgen voor een begeleider. Het organiseren van zo’n avond is volledig kosteloos, je zorgt enkel voor een hapje en een drankje.

Interesse of meer informatie?

Graag een mail, waarin je je (groep) kort voorstelt naar koen.vandemerckt@vormingplus.be

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het voorjaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.