Lokerse Queesten

U bent hier

Home > Nieuws > Lokerse Queesten

Lokeraars van zo divers mogelijke pluimage die over boeiende thema’s met elkaar van gedachten wisselen. Dat is het opzet van De Lokerse Queesten. De Queesten geven de laatste vier dagen van de Lokerse feestenweek extra pigment. 
De Queesten zijn een eigenzinnig-Lokerse versie van de Gentse Feestendebatten. Interactief en met een lage drempel. Een queeste is een moedige zoektocht. Dus staat elke Queestennamiddag in het teken van een uitdagend thema: burgerschap, opvoeding, sociale cohesie en klimaat.
De namiddagen vinden plaats van 8 tot en met 11 augustus, telkens van 16 tot 18 uur. De Queesten van 8, 9 en 11 augustus ontvangen je in het Vagevuur (Kazernestaat 7). Op 10 augustus is de Torenstraat (op het terras vòòr de Torenzaal van CC Lokeren) de plaats van afspraak.
De organisatie is een brede samenwerking van Lokeraars en het maatschappelijk middenveld onder impuls van Vormingplus Waas-en-Dender, Vagevuur, Masereelfonds en de Stad Lokeren.
Volg de Lokerse Queesten op Facebook en op de blogs de4dequeeste.home.blog en http://lokerendroomt.home.blog.

DO 8/8 Lokeren Droomt 2040, de oogst!
(VAGEVUUR)

Tussen april en juni droomden meer dan driehonderd verschillende Lokeraars de toekomst van hun stad anno 2040. Jong en ouder, arm en rijker, stedeling of wonend in de buitenkernen. Welke straffe dromen werden gedroomd? We ontdekken de dromen op een interactieve manier, met de verwondering als bouwsteen. Enkele dromers lichten hun dromen toe en we praten verder aan kleine tafels. Gaat de realiteit eindelijk in dromen op?

VR 9/8 Pubers helpen opgroeien in een diverse samenleving, hoe doe je dat?
(VAGEVUUR)

Ben je mama, papa, plusmama, pluspapa...? Twijfel je ook wel eens of je goed bezig bent? Lukt het soms eens niet? Jürgen Peeters, psycholoog en auteur van “Kinderen zijn geen puppy’s”, licht zijn boek toe. Ga je mee in gesprek?

ZA 10/8 Waarom ken ik mijn buur (niet)?
(TORENSTRAAT, IN CCL BIJ REGENWEER)

Er bestaat een medicijn tegen eenzaam zijn. Kom het brouwen op de Queeste Ken ik mijn buur? Samen met mensenvrienden, delen we een natje en een droogje en wisselen we gezellig van gedachten. Hopelijk geven we nabuurschap een gezicht en wordt er een muurtje gesloopt tussen ons en die buur. De belleman heet je welkom aan onze warmste tafel! 

ZO 11/8 Wordt de haas een Waterkonijn?
(VAGEVUUR)

Lokeren CO2 neutraal in 2040? Klimaatmarsen wereldwijd en acties van bosbrossers bewijzen het: het klimaat blijft hoog aan de agenda staan. We luisteren naar de mening van klimaatexpert Johan Albrecht (UGent) over energie, mobiliteit en consumptie. Moderator Bart van Avermaet
confronteert deze kennis met de uiteenlopende inzichten van een Lokers ‘klimaatpanel’, en uiteraard ook met de meningen van het publiek. Komt dat zien, zoek mee naar lokale of globale oplossingen. Zo houden onze haasjes hun pootjes op het droge!

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het najaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.