Minister Bart Somers lovend over aanpak van eenzaamheid en ‘Babbelonië’

U bent hier

Home > Nieuws > Minister Bart Somers lovend over aanpak van eenzaamheid en ‘Babbelonië’

Zaterdagmiddag 5 december was Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) in Geraardsbergen op bezoek. Hij prees Geraardsbergen omwille van het beleid om eenzaamheid tegen te gaan en voor het project ‘Babbelonië’. ‘Babbelonië’ is een initiatief waarbij autochtonen en nieuwkomers elkaar ontmoeten om Nederlands te leren. Ook werden een aantal vrijwilligers in de bloemen gezet. ‘Het is van groot belang om in deze moeilijke tijden mensen bij elkaar te brengen en te verbinden. Daarin is Geraardsbergen toonaangevend’, gaf de minister nog mee.

Zaterdagmiddag bracht viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen en burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) een bezoek aan Geraardsbergen. Aan de ingang van het woonzorgcentrum De Populier werd hij trouw opgewacht door burgemeester Guido De Padt (Open Vld) en schepen van Ouderenbeleid en Eenzaamheid, Mantelzorg, Dienstencentrum, Assistentiewoningen, Dagcentrum, Burgerparticipatie, Dorpsraden, Integratie, Gelijke Kansen en Vrijwilligerswerk Kristin Vangeyte (Open Vld).

‘Babbelonië’
Bart Somers prees Geraardsbergen omwille van haar aanpak van eenzaamheid van oudere mensen en voor het project ‘Babbelonië’, waarbij Nederlandstaligen en mensen met een vreemde herkomst elkaar ontmoeten om de Nederlandse taal te oefenen en elkaar te leren kennen. Bart Somers noemde het idee om een schepen van eenzaamheid aan te stellen ‘een sterk concept’. Hij loofde ook twee vrijwilligers die zich tijdens de coronaperiode belangeloos hadden ingezet om de zorg in De Populier te ondersteunen.

Daarna nam de minister ruim de tijd om met ‘Babbeloniërs’ in gesprek te gaan. In Babbelonië komen autochtonen en anderstaligen samen en praten ze in groepjes over tal van onderwerpen. Het is niet de bedoeling om grammatica of spelling aan te leren, maar om Nederlands te durven spreken. Gezien de coronapandemie verloopt dat nu online. De minister nam ruim de tijd om met de nieuwkomers in gesprek te gaan.  ‘Het is van groot belang om in deze moeilijke tijden mensen bij elkaar te brengen en te verbinden. Daarin is Geraardsbergen toonaangevend’, gaf de minister nog mee.

Bron: J. Borreman, (5/12/2020), Minister Bart Somers lovend over aanpak van eenzaamheid en ‘Babbelonië’, via https://www.nuus.be/2020/12/05/143187/ 

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.