Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Onze nieuwe brochure is er

Bekijk hier onze voorjaarsbrochure voor 2019. Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis aan huis bezorgd.

Gezocht: lesgevers voor ICT en multimedia vormingen

Voor onze cursussen uit de rubriek Wetenschap en Multimedia zijn we op zoek naar extra lesgevers. Meer bepaald voor cursussen over ICT en multimedia. Denk aan computer voor beginners, leren werken met een tablet of iPad, interessante apps, sociale media, ... Dus, heb jij zin om dergelijke vormingen te geven en kan je goed met groepen omgaan?

Buurderij Sint-Niklaas, een wekelijkse boerenmarkt

Wil je lekkere producten rechtstreeks van boeren, kwekers en ambachtslieden kopen? Sluit je dan aan bij de Buurderij Sint-Niklaas. Doe je boodschappen online en kom ze één keer per week ophalen bij de producenten tijdens een wekelijkse boerenmarkt in het gebouw van Vormingplus Waas-en-Dender.

OPROEP: doe mee met de Vormingplus-fotoshoot

We zijn op zoek naar mensen die willen poseren voor onze volgende brochure. Vaak doen we een beroep op fotodatabanken, maar we willen jou - cursist, lesgever - in the picture zetten. Letterlijk en figuurlijk. Goesting om mee te doen?

AIRbezen: meet zelf de luchtkwaliteit met een aardbeiplant

Hoe staat het met de hoeveelheid fijn stof in de provincie Oost-Vlaanderen? Dat wil het project AIRbezen vanaf het voorjaar van 2017 bestuderen. Een uniek onderzoek, want voor de eerste keer wordt de luchtkwaliteit van een volledige provincie in kaart gebracht. 

Huiskamergesprekken over de vluchtelingencrisis

Vragen over de vluchtelingencrisis? Stel je huiskamer open voor een goed gesprek.

We stellen ons heel wat vragen over de verhoogde toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten. Onze maatschappij, die steeds meer divers wordt, zorgt soms voor ongerustheid. Hoe worden migratiebewegingen veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen voor mijn buurt en onze samenleving? Wat drijft vluchtelingen om zo’n gevaarlijke reis te ondernemen en welk traject doorlopen ze wanneer ze in België aankomen? Hoe ga ik met die realiteit om? Wat kan ik als individu doen?

Socius laat onze transitieambassadeurs schitteren!

Met de campagne Laat mensen schitteren zet Socius de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk in de kijker. Tussen oktober 2015 en april 2016 kwamen 10 organisaties, hun deelnemers, vrijwilligers of professionals aan het woord met een inspirerend voorbeeld. Het transitieproject van Vormingplus Waas-en-Dender was daar één van. 

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het voorjaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.