Poëziepad Puivelde

U bent hier

Home > Poëziepad Puivelde
Publicatiedatum: 
donderdag, 26 november, 2020

Een prachtig vernieuwde fiets- en wandelroute van 13 km door het groene Puivelde. Op deze route kom je 12 gedichten tegen van lokale dichters. De gedichten vind je terug op de arduinen zuilen doorheen het dorp. Geniet tijdens deze wandeling van het rustige, groene Puivelde en de mooie poëzie die daarbij hoort. 

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het poëziepad worden vier nieuwe gedichten van vier nieuwe, vrouwelijke dichters aan de route toegevoegd. Alle gedichten werden voorzien van een korte, geactualiseerde biografie van de poëten wiens proza de aantrekkelijke, groene wandeling siert.

De vier dichteressen die hun medewerking aan dit Poëziepad Puivelde 2.0 verlenen zijn Jana Arns, Dorien Couton, Sofie De Moor en Kirstin Vanlierde. Hun lyrische bespiegelingen vullen het werk aan van de dichters-schrijvers Norbert De Beule, Lut de Block, Christina Guirlande, Bart Plouvier, Frank Pollet en Dirk Van Bastelaere. Twee dichters die aan de eerste route meewerkten zijn ons inmiddels ontvallen: Daan Antheunis en Piet Brak.

Het oorspronkelijke poëziepad Puivelde werd in juni 2000 gerealiseerd door CC De Krakers, onder de stuwende kracht van de heer Frank Pollet. 
De brochure is gratis verkrijgbaar bij enkele handelaren in Puivelde en bij de dienst Toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas.

Ontdek hier nog verschillende andere wandel-en fietsroutes in Sint-Niklaas. 

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.