Schrijf ze blij!

U bent hier

Home > Schrijf ze blij!

Veel mensen zijn eenzaam in deze tijden, ze mogen of kunnen niet naar buiten komen. Hun ontmoetingsplekken zoals het Dienstencentrum zijn gesloten, ze zitten in afzondering en dit weegt erg zwaar.
Overal wordt aan mensen gevraagd om zo veel mogelijk in hun kot te blijven, ook in situaties waarin een tuin meestal een verre droom is, zoals in de appartementen van De Tuinwijk in Lokeren.

Een briefje kan dus wonderen doen. Ook al is het niet de bedoeling dat er wordt teruggeschreven (geen eigen adres vermelden). Een kleine quote, een belevenis bij het winkelen, hoe anders het nu aanvoelt.. of een mooie foto van een plek die je nog niet kende. Schrijf ze blij!

Je adresseert je brief aan een centrale contactpersoon bij de organisatie van je keuze. Die verdeelt de brieven aan de bewoners die er het meeste nood aan hebben.
Alvast bedankt om massaal brieven te schrijven! JIJ schrijft ze blij!

Nog niet helemaal overtuigd? Maatschappelijk werkster Marijke vertelt ons waarom het zo waardevol is om brieven te schrijven voor anderen.

 

  ADRESSEN  

Psychiatrisch Ziekenhuis St Hiëronymus

Psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus wil een toegankelijk en herstelgericht centrum zijn voor (jong)volwassenen en ouderen met een psychische kwetsbaarheid. Zoals in andere instellingen/ziekenhuizen is bezoek tijdelijk niet toegestaan. Dit geldt voor oude én jonge mensen.

t.a.v. Katelijne Hanssens
Dalstraat 84A
9100 Sint-Niklaas

Zigzag

Dit is een ontmoetingsplaats voor volwassenen met psycho-sociale problemen. Deze plek is nu gesloten en de bezoekers blijven in hun kot. De meesten hebben een zeer beperkt netwerk.

t.a.v. Ronny Soontjens
Hazewindstraat 7
9160 Lokeren

Lokaal Dienstencentrum 
’t Binnenhof

Het Dienstencentrum richt zich naar ouderen en kwetsbaren. Verschillende bezoekers halen al hun sociaal contact en netwerk uit het dienstencentrum. Nu zijn al deze contactmogelijkheden opgeschort.

t.a.v. Nathalie Van Achte
Colmanstraat 51

9270 Kalken

Lokaal Dienstencentrum ’t Achterpoortje en annex Serviceflats en Woonzorgcentrum

t.a.v. Sofie Franckaert
Kouterstraat 3
9140 Temse

Sociale Huisvesting 
De Tuinwijk

Sociale Huisvestingsmaatschappij De Tuinwijk in Lokeren verhuurt sociale woongelegenheden aan 1500 gezinnen. Vele van hen zijn ouderen en alleenstaanden.

t.a.v. Marijke Van Hecke
Meersstraat 8
9160 Lokeren

 

Langdurig zieken, gedetineerden, psychiatrische patiënten en rusthuisbewoners ontvangen ondertussen al weken geen bezoek. Verschrikkelijk.
Zij snakken naar contact met de buitenwereld.
Schrijf jij hen een brief of kaartje? Last van schrijfschroom? Gebrek aan inspiratie? Weet je niet hoe te starten?
In deze korte online sessie krijg je antwoorden en tips. Klik hier om in te schrijven en daarna kan je onze medemensen blij schrijven.
Deelnemen is gratis. De gesprekken verlopen online via ZOOM. Na inschrijving ontvang je op dinsdag 19/05 een link waarmee je kan deelnemen aan het gesprek.

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.