Socius laat onze transitieambassadeurs schitteren!

U bent hier

Home > Nieuws > Socius laat onze transitieambassadeurs schitteren!

Met de campagne Laat mensen schitteren zet Socius de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk in de kijker. Tussen oktober 2015 en april 2016 kwamen 10 organisaties, hun deelnemers, vrijwilligers of professionals aan het woord met een inspirerend voorbeeld. Het transitieproject van Vormingplus Waas-en-Dender was daar één van. 

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk boomt, bloeit en beweegt als nooit tevoren. In Vlaanderen en Brussel zijn er duizenden mensen actief in het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Mensen die lid zijn van een vereniging, die vormingen volgen bij een volkshogeschool of vormingsinstelling of actievoeren bij een beweging. En dat is een goede zaak, want sociaal-cultureel volwassenenwerk haalt het beste in mensen naar boven. 

Transitieproject in de schijnwerpers

Een meer eerlijke, duurzame en sociale wereld… daar draait het om bij ons project. Transitie is een verzamelnaam voor allerlei lokale initiatieven om de manier van wonen, werken en leven duurzamer te maken. Door workshops, lezingen, ons festival Toekomststreken en andere initiatieven laten we mensen op een laagdrempelige en plezierige manier kennismaken met transitie. Op die manier proberen we de leefbaarheid in onze samenleving op een positieve manier te verbeteren. Zonder onze transitieambassadeurs, een enthousiaste groep vrijwilligers, zou dat niet lukken. Zij helpen ons om het project sterk lokaal te verankeren.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het voorjaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.