TransLab WenD online

U bent hier

Home > Nieuws > TransLab WenD online
Het woord 'transitie' gaat wel vaker over de lippen de laatste tijd. Als je de wereld door een duurzame bril bekijkt, zie je heel wat problemen opduiken: mobiliteit, wonen, klimaat, vergrijzing, voeding, energie… De lijst lijkt eindeloos. Gelukkig zijn er meer en meer burgers die niet bij de pakken blijven zitten en zelf het heft in handen nemen. Ze gaan voor een wereld die fundamenteel anders georganiseerd is. Niet meer, maar minder. Niet hebben, maar delen. Geen overbodige consumptie, maar bewust verbruiken. Zorgen dat onze ecologische voetafdruk verkleint. Deze omslag, dat is transitie.
 
Translab WenD staat voor TransitieLaboratorium Waas-en-Dender. Het is een plaats waar mensen uit de regio die transitie belangrijk vinden inspiratie opdoen, elkaar ontmoeten en ervaringen delen over de transitieprojecten waarmee ze experimenteren. We zijn erg fier op onze gloednieuwe website en nodigen je graag uit om snel een kijkje te nemen op www.translabwend.be. Je kan er een overzichtskaart met verschillende initiatieven vinden, een verslag van onze halfjaarlijkse bijeenkomsten, inspirerende ideeën en achtergrondinformatie.
Ken je trouwens lokale initiatieven die nog niet op onze kaart staan? Bezorg ze deze link, zodat ze zich kunnen aanmelden. Zo maken we de transitie in onze regio samen zichtbaar.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure van het najaar 2019.

Of schrijf je in en krijg ze twee keer per jaar gratis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.