Vacature: Educatief medewerker Vormingplus Waas-en-Dender (100%)

U bent hier

Home > Nieuws > Vacature: Educatief medewerker Vormingplus Waas-en-Dender (100%)

Vormingplus Waas-en-Dender is op zoek naar een nieuwe collega. Wil jij ons team vervoegen als educatief medewerker? Solliciteer kan tot en met 25 november 2020, 12u bij Koen Van de Merckt, coördinator: koen.vandemerckt@vormingplus.be

Wie zijn we? 

Vormingplus Waas-en-Dender is één van de 13 regionale volkshogescholen in Vlaanderen, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. Vanuit ons vormingscentrum in Sint-Niklaas organiseren we in heel de regio Waas-en-Dender een waaier aan educatieve praktijken die volwassenen competenties bijbrengen en de deelname aan de samenleving stimuleren. We streven ernaar de kans om blijvend bij te leren binnen het bereik van iedere inwoner te brengen, met bijzondere aandacht voor groepen die moeilijker hun weg naar vorming vinden. Als dynamische organisatie werken we actief rond maatschappelijke uitdagingen met betrekking tot diversiteit, duurzaamheid, digitalisering, maatschappelijke kwetsbaarheid en burgerparticipatie.

Onze missie en visie? 

MISSIE
Wij houden de vinger aan de pols van de samenleving. Wat leeft bij de inwoners en organisaties in onze regio’s, dat is wat telt voor ons. Rond die maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen ondernemen we actie.
We creëren een breed gamma aan leerrijke praktijken voor volwassenen. We brengen mensen in hun vrije tijd samen en versterken hen, als individu, groep en gemeenschap.
Sociale verandering, daar is het ons om te doen. Daarom laten we kritische stemmen horen en stimuleren we maatschappelijke innovatie. Altijd met volle aandacht voor wat in de toekomst anders en beter kan.
We zijn onafhankelijk maar zoeken wel verbinding. Onze deur staat voor iedereen open. Netwerken en samenwerken zijn onze tweede natuur. We bundelen onze krachten met die van organisaties, burgerinitiatieven, steden en gemeenten, … Ieder zet zijn eigen sterktes in. Elkaar aanvullen is een troef.

VISIE
Iedereen mee aan boord, dat is wat we willen. Iedereen is voor ons gelijkwaardig. Elke volwassene moet de kans krijgen te leren en deel te nemen aan het sociale en culturele leven.
We houden van methodes die verrassen en het verschil maken. Met zowel vernieuwende experimenten als beproefde werkwijzen maken we onze ambities waar.
De waarde van het verschil, daarvan zijn we overtuigd. Verschillende visies, diverse levensbeschouwingen en uiteenlopende achtergronden zien we als de beste voedingsbodem voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.

Het takenpakket: 

Je bent als educatief medewerk(st)er verantwoordelijk voor het uitwerken van een divers pakket van educatieve activiteiten en hebt eindverantwoordelijkheid voor één of meerdere projecten op de domeinen diversiteit, duurzaamheid, digitalisering, maatschappelijke kwetsbaarheid of burgerparticipatie.

Je profiel? 

 • Je hebt een dynamische en geëngageerde persoonlijkheid
 • Je beschikt over een vlotte pen en goede communicatieve en administratieve vaardigheden
 •  Je bent een geboren netwerker
 • Je bent organisatorisch heel sterk en hebt ervaring in projectmatig werken
 • Je bent een flexibel persoon met een hands-on mentaliteit
 • Avond – en weekendwerk schrikken je niet af
 • Je hebt voeling met diversiteit
 • De regio Waas en Dender is je natuurlijke habitat en je beschikt er over een persoonlijk netwerk
 • Je hebt minimaal een bachelor-diploma bij voorkeur in een sociale richting

Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend bij onze aanwerving, ongeacht sekse, afkomst, leeftijd, sociale achtergrond of handicap.

Wat bieden wij?

 • Voltijdse betrekking van onbepaalde duur.
 • Werken in een boeiende en maatschappelijk relevante organisatie, samen met enthousiaste individuen, partners en collega’s
 • Ruimte voor creativiteit en initiatief
 • Een grote zelfstandigheid, waardering en verantwoordelijkheid
 • Verloning volgens de geldende barema’s PC329 b1a
 • Groepsverzekering
 • Volledige terugbetaling woon-werk verkeer met het openbaar vervoer

Procedure

Ben jij de collega die we zoeken?
Stuur je cv en motivatiebrief naar koen.vandemerckt@vormingplus.be ten laatste tegen woensdag 25 november 2020, 12u.
Indien je geselecteerd bent krijg je op 1 december een telefoontje. De sollicitatiegesprekken gaan door in de week van 7 december.

HET NIEUWE AANBOD STAAT ONLINE!
 
‘Het kan verkeren’, zei ooit een bekend Nederlands dichter
 
Onze kern bleef en blijft behouden. Maar we gaan er wel bewuster mee om.
De traditionele brochure wordt dit najaar een flyer.
Het volledige aanbod kan je online raadplegen, en regelmatig zal je via onze digitale kanalen van ons aanbod op de hoogte gebracht worden.
Op deze manier kunnen we ook sneller inspelen op wat er mogelijk nog op ons afkomt.
Want als ons één ding is bijgebleven uit de gedwongen isolatietijd, is het wel dat we elkaar nodig hebben.
Verbinding is menselijk én wenselijk. In alle soorten tijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of e-zine

You must have Javascript enabled to use this form.